NETWERKORGANISATIE VAN AOC’S EN VBG
Naar groenonderwijs.nl

Professionalisering

GroenPact 13 november 2018

Tools en materialen van Cross-over docentendagen

Tools en materialen van Cross-over docentendagen

Op een proactieve manier nog meer kennis vergaren over cross- overs, dat kon tijdens de verdiepende docentendagen over het thema Cross-overs. Tools en materialen die gebruikt zijn tijdens de docentendagen zijn beschikbaar. Op de docentendag ‘Innovatie van het onderwijs’, waar 22 juni ruim 70 docenten op af kwamen, konden de deelnemers kennismaken met het thema Cross-overs. In de hierop volgende verdiepende docentendag, kregen de docentendag de kans met collega’s verder te werken aan cross-overs in het onderwijs.

Het leren werken in een cross-over setting, vergt een nieuwe manier van leren, denken en ontwikkelen. Niet alleen voor de student, maar ook voor de docent en andere partners. Op deze docentendag kregen de docenten tools in handen om onderwijs vorm te geven samen met niet-groene (onderwijs)-partners. Er werd op een proactieve manier gewerkt met de nieuwe tools, zodat docenten deze zelf toe kunnen passen.

Deze dag was bedoeld voor de docent die zijn leerlingen in het vmbo wil voorbereiden op een plek in de maatschappij met al haar veranderingen, voor de lector die studenten in complexe opdrachten in de regio laat werken en voor de docent die werkt aan doorontwikkeling van het curriculum op basis van de laatste trends in de arbeidsmarkt. Het programma bevatte veel maatwerk waardoor iedereen met zijn eigen ervaring deel kan nemen, toegevoegde waarde kan leren en nieuwe inzichten op kan halen. Deelnemers gingen met een eigen stappenplan naar huis.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws