NETWERKORGANISATIE VAN AOC’S EN VBG
Naar groenonderwijs.nl
AOC Raad 24 maart 2015

De Groene Ronde: Jongeren en groen ondernemen in de wereld van NU

De Groene Ronde: Jongeren en groen ondernemen in de wereld van NU

Hoe staat het er voor met de nieuwe groene economie? Hoe organiseren bedrijven zich om voorbereid te zijn op de toekomst en wat verwachten zij van werknemers? Hoe kijken studenten aan tegen hun toekomst, wat willen zij bijdragen aan een duurzame wereld? En wat verwachten jongeren en ondernemers van het onderwijs? Deze vragen staan centraal op De Groene Ronde op 8 en 9 april in Leeuwarden.

In een bijzondere setting gaan 60 jongeren van AOC's in Nederland in gesprek met koplopers uit het bedrijfsleven. Mensen met een visie op de toekomst en met passie als het gaat om het creëren van een mooie en duurzame wereld. Wegbereiders voor een nieuwe economie, waarin economische belangen in evenwicht zijn met sociale en ecologische waarden.
 
Het gesprek wordt georganiseerd door de studentenraad van Nordwin College samen met de Groene Generatie en vindt plaats in de Kanselarij op de Turfmarkt in Leeuwarden. In dit historische pand vinden de gesprekken plaats tussen de ondernemers en studenten mbo. De inzichten worden geoogst voor de dag er na. Tijdens een Lagerhuisdebat (donderdagmorgen) worden de stellingen van de jongeren bediscussieerd door prominenten uit het bedrijfsleven en de onderwijswereld.
Centraal staan de ideeën over de toekomst van de groene sector, het groene onderwijs en het werken aan een duurzame wereld.
 
De Groene Ronde is hèt evenement voor het groene onderwijs. Dit jaar wordt het 25-jarig bestaan van AOC's en de AOC Raad gevierd. Op 8 april ontvangen wij gasten uit alle lagen van ons groene onderwijs en aan het onderwijs gelieerde partners voor een divers programma. Naast het bovengenoemde Groene Generatiegesprek wordt op Nordwin College MBO 3&4 de Groene Plaza georganiseerd, een beurs met meer dan 25 duurzame initiatieven en workshops, en een excursieprogramma in de regio. Op 9 april vindt het Lagerhuisdebat plaats en ook de finale van de Prijsvraag Voorop in de Vergroening. Studenten en leerlingen strijden om de hoofdprijs in de categorieën mbo en vmbo. De prijsvraag heeft als thema dit jaar "What the Food?!".
 
Het Groene Generatiegesprek is in overleg met de organisatie toegankelijk voor pers. Neem hiervoor contact op met Mirjam Kuggeleijn van de AOC Raad: 06-27133021

Meer nieuws