NETWERKORGANISATIE VAN AOC’S EN VBG
Naar groenonderwijs.nl
AOC Raad 14 november 2017

Scalda neemt Zeeuwse mbo-groen opleidingen over van Edudelta

Scalda neemt Zeeuwse mbo-groen opleidingen over van Edudelta

Scalda en de Edudelta Onderwijsgroep hebben de intentie ondertekend, dat Scalda per 1 augustus 2018 de realisatie van het ‘groene’ mbo-onderwijs in Zeeland (Goes) overneemt. Eerder werd al duidelijk dat de onderwijsactiviteiten (vmbo & mbo) van de vestigingen Middelharnis, Barendrecht en Bleiswijk worden ondergebracht bij Lentiz. De 190 vmbo-leerlingen in Goes gaan vanaf volgend jaar augustus naar de Pontes Scholengroep.

Door een dalend leerlingenaantal is het Edudelta College te klein geworden om zelfstandig te blijven bestaan. Ook eisen de bezuinigingen van het Ministerie van EZ zijn tol. De overname door Scalda schept duidelijkheid over de toekomst van het groene mbo in Zeeland.

Crossovers
Scalda wil onder de vertrouwde naam ‘Groen College’ de bestaande groene mbo-opleidingen van het Edudelta College voortzetten. Tegelijk ziet zij belangrijke kansen om het groene onderwijs te innoveren, onder meer door crossovers met andere sectoren en opleidingen binnen Scalda. Bijvoorbeeld door het benutten van kansrijke combinaties van ‘groen’ met ‘grijs’ (techniek, economie, horeca e.d.), maar ook met ‘blauw’ (maritiem, water). Dit in nauwe samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs (o.m. Lentiz), de provinciale en lokale overheden.

>> Lees hier het persbericht van Edudelta en Scalda

Meer nieuws