NETWERKORGANISATIE VAN AOC’S EN VBG
Naar groenonderwijs.nl
AOC Raad 21 november 2017

Bijeenkomst netwerk Groene Groei donderdag 7 december

Bijeenkomst netwerk Groene Groei donderdag 7 december

Op donderdag 7 december 14.30-17.00 uur is er weer een bijeenkomst van het netwerk Groene Groei. We zijn welkom in De Beleving, bij het bedrijf Bio Brass. Dit ontmoetingscentrum is gesitueerd in een kas, en de inspirerende uitvalsbasis van 4 jonge biologische boeren, actief in de teelt, verwerking en marketing van biologische groenten. Het thema voor deze bijeenkomst is Onderwijs en Cultuur

Duurzame innovatie is de hartslag van Groen Onderwijs - wij gaan voor een gezonde en duurzame (wereld)voedselvoorziening en een leefbare aarde. Niet alleen vanuit ideologisch perspectief, maar ook vanuit economische kansen. Het grote belang van gezond en veilig voedsel, natuur en milieu, biobased technologie en groene leefomgeving creëert nieuwe beroepen en vraagt om goed opgeleide mensen. Het begint bij ónze leerlingen en studenten: wij leren ze hoe zij kunnen bijdragen aan groene groei en een duurzame wereld.

Op het programma:
Ger Jan Snippe, als ondernemer verbonden aan Bio Brass naar neemt ons in het eerste deel van de bijeenkomst mee in de wondere wereld van 2000 hectare biologische teelt. Bio Brass zorgt voor een stabiel en continue aanbod van een breed assortiment aan groenten. Kwaliteit en werken in korte ketens staan voorop in hun visie. Op het terrein draaien 74 windmolens als nevenbron van inkomsten.Ook vertelt Ger Jan meer over hun initiatieven om biologisch boeren en duurzaamheid naar een 'next level' te tillen - bij boeren, burgers, gemeentes en scholen. 

Verder meer over:  

  • Duurzame innovatie bij Terra
  • Nieuw keuzedeel Biologisch Ondernemen
  • IkcircuLeer over leven en werken in een circulaire economie
  • De kraakheldere lessen van Brainstud

Het adres: Winkelweg 61 in Zeewolde. Graag via e-mail aanmelden bij Heleentje Swart. 

 


Meer nieuws