NETWERKORGANISATIE VAN AOC’S EN VBG
Naar groenonderwijs.nl
De Gelderlander 27 juni 2017

AOC’s naar rechter voor extra financiering

AOC’s naar rechter voor extra financiering

Nederlandse agrarische opleidingscentra (AOC’s) dreigen in grote problemen te komen als de overheid niet snel jaarlijks tientallen miljoenen euro’s extra beschikbaar stelt om het groen onderwijs te bekostigen. Vandaag staan alle dertien AOC’s voor de bestuursrechter in Zwolle oog in oog met de Nederlandse staat.

Fors minder vakken, grotere klassen, minder docenten; het groen onderwijs in Nederland wacht een doemscenario als de overheid niet snel over de brug komt. Dat stelt de AOC Raad, dat de belangen behartigt van het groen onderwijs. 

,,In tegenstelling tot het reguliere mbo worden AOC’s niet door het ministerie van onderwijs bekostigd, maar door dat van economische zaken”, vertelt bestuurslid Hans Jansen van de AOC Raad. ,,Sinds twee jaar krijgen wij zo’n 25 miljoen euro minder dan het mbo. Dat betekent in de praktijk dat voor een AOC-leerling jaarlijks ongeveer 800 tot 1000 euro minder beschikbaar is dan voor een mbo-leerling. Dat is onterecht en brengt bovendien het agrarische onderwijs in problemen.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws